Search

knop-offerte

10 mei

Klussen met mooi weer

Posted by Admin

Deze week worden er 40 procent meer klussen en verbouwingen uitgevoerd dan gebruikelijk. 

Met de mooie weersvoorspellingen en het vakantiegeld binnen handbereik kiezen consumenten er voor om de handen uit de mouwen te steken. Dat de consument weer vertrouwen heeft in de economie valt terug te zien in de gemiddelde uitgave van 2.500 euro voor een klus of verbouwing.

Met dit mooie weer wordt er niet zelf geklust. Klusjesmannen zijn deze week zeer geliefd. We kiezen dan het liefst voor een zzp'er uit de buurt. Zij mogen vooral in tuinen aan de gang maar ook binnenshuis wordt er geklust.

Verbouwen brengt ook een hoop stress met zich mee. Een verbouwing heeft vaak grote impact op het huishouden en dat betekent afzien. De meest genoemde tegenvaller is het uitlopen van de klus. Ook het vele afval dat vrijkomt valt vaak tegen. Het overschrijden van het budget is eerder regel dan uitzondering. Klussen worden vaak onderschat, zowel in tijd als budget.

Inspiratie halen mensen vooral van social media. Zoekopdrachten als #interiordesign en #diy (do it yourself) zijn erg populair. Het eindresultaat van onze eigen verbouwing delen we ook maar al te graag op social media, en dan met name op Pinterest en Instagram.

Het grootste deel van de respondenten gaf aan dat de klus vór de geplande vakantie af moet zijn. Slechts 15 procent van de respondenten heeft er vertrouwen in dat dit ook daadwerkelijk gaat lukken.

Bron: houtwereld.nl